Aan de voet van Heuvelland verwent chef Johan tevens Maître-Sommelier

met gastronomische kunsten in

Gastro Academy

"De scheve fourchette"


gerecht
Bisque van grijze garnalen
Carpaccio van Piemontees Picanhia
Kroket van fazant en room van witlof
Nougatijs met coulis van framboos amandelijs
Waterzooi van Noordzeevis
Lamskroontjes met ratatouille
Compote van rabarber met basilicum roomijs
Miserabel met passievrucht
Kletskoppen


Allergenen


Veertien verschillende stoffen zijn opgenomen in de lijst van belangrijkste allergenen, die intoleranties of –allergieën kunnen veroorzaken:


  1. Glutenbevattende granen namelijk tarwe (zoals spelt en khorasantarwe), rogge, gerst, haver of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen, met uitzondering van:

    1. glucosestroop op basis van tarwe, met inbegrip van dextrose;
    2. maltodextrinen op basis van tarwe;
    3. glucosestroop op basis van gerst;
    4. granen die worden gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten, waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten.
  2. Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren.

  3. Eieren en producten op basis van eieren.

  4. Vis en producten op basis van vis, met uitzondering van:

    1. visgelatine die wordt gebruikt als drager voor vitamine- of carotenoïdenpreparaten;
    2. visgelatine of vislijm die wordt gebruikt als klaringsmiddel in bier en wijn.
  5. Aardnoten en producten op basis van aardnoten.

  6. Soja en producten op basis van soja, met uitzondering van:

    1. volledig geraffineerd(e) sojaolie en -vet;
    2. natuurlijke gemengde tocoferolen (E306), natuurlijk D-alfa-tocoferol, natuurlijk D-alfa-tocoferolacetaat en natuurlijk D-alfa-tocoferolsuccinaat van soja;
    3. fytosterolen en fytosterolesters van plantaardige oliën van soja;
    4. plantenstanolesters geproduceerd uit sterolen van plantaardige oliën van soja.
  7. Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose), met uitzondering van:

    1. wei die wordt gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten, waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten;
    2. lactitol.
  8. Noten namelijk amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten, en producten op basis van noten, met uitzondering van noten die worden gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten, waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten.

  9. Selderij en producten op basis van selderij.

  10. Mosterd en producten op basis van mosterd.

  11. Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad.

  12. Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l.

  13. Lupine en producten op basis van lupine.

  14. Weekdieren en producten op basis van weekdieren.

  15. Deze allergenen moeten altijd worden vermeld als ze bij de productie of de bereiding van een levensmiddel worden gebruikt en nog in het eindproduct aanwezig zijn, zelfs in een gewijzigde vorm.

    Ze moeten altijd vermeld worden, ongeacht hun gehalte, behalve sulfiet waarvoor een meldingsdrempel is vastgelegd (10 mg/kg of l).